5 Steps to Boost Team Building Skill

Team building skill needs the practices of professionalism, trustworthy and efficiency. These are amongst the popular criteria seeking by most employers in their employees and talents in order to aid the organization to boost their production and services. The criteria are as crucial as the era of Internet of Things (IoT) and the Industrial Revolution, communication, collaboration, and creativity are the ingredients to move way forward in business and marketing as well as services.

Team building is formed from sacrifices, understanding, and tolerance

Here’s how to improve your team building skill:

  1. Set a goal – In order to create a new environment and have the changes, the first rule of thumb is to highlight your grounds, make up the goals and make it crystal clear on the objectives you or your organization aimed to achieve. A wise man said, if you aim for nothing, then you will hit it on everything and every time. Therefore, it is important to set the goals and work hard to achieve them. The simplest goals, you may set for yourself or to be a benefit of others and continuous learning about every single day.
  • Openness and have accessibility to people – Human comes with a complete and blended skill of talents. Regardless of background, gender and races, there are always new challenges to be learnt every single day when you encounter people, tasks, workplace, and environment or even on new approaches. Therefore, it is important to not make the restrictions to yourself in learning and giving to and forth others. The qualities of human being are constructed from the gist of other’s talents, skills, and concerns. Dealing with challenges and people open up yourself tested your skills to the fullest and only through that you are progressing forward.
  • Get active participation – World nowadays are not designed for people who are waiting and being silenced. Everything is fast changing and things keep being improvising. Getting active participated in the change with people and environment allows you to update yourself with the current resources and skills.
  • Be accountable and tolerate – As mentioned before, the qualities of human beings are accumulated from the experience of others. Therefore, all parties needed to be tolerated and considered by others while completing tasks or working together. Bridging qualities comes with a high cost of scarifies, patience and tolerance.   
  • Give back to the community – The phrase is simple, what you earned you give back. To produce excellent team-building skill, each of the individual need to have and develop the capability to not only able for continuous learning but also in nurturing and engaging with others. Life is like a wheel. Sooner or later it always comes around to where you started again. To generate a new cycle of team building skill, it needs to be monitored, cored and be separated from the ones who know the process.
Team Building SSM
A good leader earned respect and trust from his subordinate

Rights, Respect and Responsibility: Key to a Successful Programme

We always aim for a successful programme that achieved specific goal and objectives. However, the ingredients of beautiful success are made from variant factors and parameters. In the land of motivational training, the indicators that measured the degree of success in programme and events are defined by attitudes and efficiency.

 

As for me, the key to a successful programme is related to three component of i) rights, ii) respect, and iii) responsibility. These three components reflect the tenets of social learning from one individual to others.

 

I was once a camp commander to a group of 300 students who were SPM leavers at that time. They were required to stay at the camp that took about 2 months duration and involved almost 20 modules. It is indeed a hectic and packed camp. Of course, you can imagine the anxieties of both facilitators and students at that camp.

 

However, thorough excellent approaches and teamwork from facilitators, we managed to build a beautiful relationship with the students and raised trust and support from the parents.

 

Therefore, I truly believed that a successful programme is followed by all parties that know their rights, perform their best of responsibility and respect for each other. Without respect for each other, the facilitators cannot move the crowd to be cooperative. Without responsibility, the entire programme will be in chaos. Lastly, without knowing their rights, one party will have the tendency to be bullied by the other parties. It is fair and square.

 

Do you seek for excellency in your future programme and training? This is the checklist you need to bear in mind;

  1. Understand your purpose and objectives
  2. Understand the value of your presence
  3. Build trust and respect
  4. Speak up and be interactive
  5. Build relationships & friendship
  6. Try to be transparent
  7. Know ways to add value
  8. Have confidence in your crowd

Kem Pelajar Kelantan (Siri 3)

https://www.forbes.com/sites/rhoneshabyng/2017/05/03/8-ways-you-can-earn-respect-and-meaningful-responsibility-in-your-first-job/#1ee6c6a349d5

4 Effective Leadership Games in 10 minutes

Nowadays, more and more people become aware of the essence of leadership and team building in the working environment. People from various background of educators, corporate members, individual groups and private agencies starting to ask for assistance modules to becoming a good leader in long shot.

We understood that the quality of leadership cannot be harvest in a short period. However, the process of upbringing the quality need to be implemented consistently that will reflect their influence and responsibility towards their assigned tasks and teams.

The following leadership games are collected from our previous activities that proven to benefit towards the path. These easy to apply leadership and team building activities can generate you into a better leader and harness the leadership qualities of your team members.

We can guarantee you, these leadership and team building activities acquired the least material and can be done within a short period of time. Yet, it is not far to boost your team with improving spirits of teamwork, facilitate better communication and increase team cohesion.

GAME 1: Leadership quality to move up the blue bottle

GAME 1: Leadership quality to move up the blue bottle

Your favorite Mr.Blue: This is a simple outdoor team building game where team members need to work together and support each other as they move the big blue bottle from the ground. The trick here, they need one voice of leader to coordinate and monitor the whole process.

 

GAME 2: Line of shoes

GAME 2: Line of shoes

Line of shoes: This activity helps in each member maintaining coherence relationships at the workplace that involved tolerance, trust, respect and encouragement from the team members. One mistake from a selfish member allows the task incomplete and break in line.

 

GAME 3: Leadership Coat of Arms

GAME 3: Leadership Coat of Arms

Leadership Coat of Arms: This activity acquired the team members to move the cup filled with 3/4 water to the given direction without spilled water on the paper and ground. It tests the abilities to coordinate and contribute ideas to make success.

 

GAME 4: Active Tunnel

GAME 4: Active Tunnel

Active Tunnel: This exercise provides a very practical framework for regular and effective feedback within teams. As a leader, you can help your team members get constructive feedback in a timely manner.

 

What are your favorite games for leadership development? Have you tried any of the activities above? Let us know about your experiences in the comments.

 

More related articles here:

5 Steps to Boost Team Building Skill

Team Building in Express Train Activity

5 Aktiviti Mudah Team Building

Asas team building adalah kerjasama di antara ahli di dalam kumpulan. Objektifnya pula mengarah kepada kesefahaman, kerjasama dan toleransi dalam memastikan tugasan yang diberikan dapat dilaksanakan dengan sempurna. Aktiviti-aktiviti dalam modul team building ini terbahagi kepada banyak pecahan mengikut tahap dan kesusahan. Namun begitu, terdapat banyak aktiviti mudah team building yang boleh dilaksanakan dalam tempoh yang singkat dan tidak memerlukan banyak alatan atau ruang yang besar.

Berikut merupakan 5 aktivi ti mudah team building yang boleh dijadikan contoh atau idea buat anda:

 

1) Si Ratu Hati

Aktiviti ini melibatkan 10 helai tali yang telah dipotong dan harus dipegang di setiap hujungnya oleh para peserta. Fokus utama adalah untuk mengimbangi bola pingpong yang diletakkan di atas pinggan plastik dan dialas dengan hujung tali yang telah disimpulkan bersama. Terap aktiviti adalah kerjasama dan kesatuan hati yang membawa kepada kejayaan. Si bola pingpong menjadi fokus hati dan mata setiap peserta.

Bola pingpong menjadi fokus utama semua peserta

 

2) Bulatkan Tekadmu

Aktiviti ini hanya menggunakan beberapa keping kertas A4, gam, gunting dan 1 botol mineral yang telah diisi air separuh botol. Para peserta diberikan arahan untuk membuat satu bangunan atau apa sahaja yang boleh menyokong botol mineral tadi untuk berdiri di atasnya. Aktiviti ini melihat kepekaan para peserta dalam mencambahkan idea bersama-sama bagi menyiapkan tugasan. Hakikatnya, kertas yang lembut itu mampu menyokong botol yang berat dengan perancangan yang rapi dan teliti.

Team building di sini dinilai dari aspek percambahan idea bersama-sama

 

3) Express Train

Aktiviti mudah team building ini memfokuskan toleransi dan semangat setiakawan. Aktiviti ini memerlukan para peserta melekapkan kaki ke pinggang kawan di hadapannya dan bergerak ke depan tanpa memutuskan jaringan barisan. Ia tampak seperti suatu aktiviti mudah team building. Namun begitu, para peserta memerlukan koordinasi arahan dan kesepakatan bersama untuk bergerak ke hadapan.

Semangat setiakawan dipupuk di dalam aktiviti mudah team building ini

 

4) Operasi Kayu

Aktiviti team building seterusnya hanya menggunakan ranting-ranitng kayu yang telah luruh. Peserta dikehendaki memikirkan operasi dan permasalahan matematik yang diberikan oeh fasilitator dan diselesaikan menggunakan ranting-ranting kayu ini. Trick di sini ialah penggunaan nombor Roman di samping melihat kritikal thinking peserta di dalam kumpulan.

Aktiviti team building yang memfokuskan kepada berdaya kritis

 

5) Ciuman Maut

Aktiviti mudah team building yang ini lebih kepada sokongan moral dari ahli kumpulan. Arahannya mudah sahaja. Setiap peserta perlu menggerakkan bola pingpong di lantai mengikut laluan berhalangan tisu dengan mulut. Prosedur permainannya adalah setiap peserta hanya menggunakan mulut, tangan disilangkan di belakang dan mulut tidak boleh mencecah ke lantai.

Arahan diterima ialah mulut tidak boleh mencecah ke lantai

 

Aktiviti mudah team building yang manakah yang menarik minat anda?

Tekan di sini untuk artikel seterusnya>

Fungsi Salam Semut dan Team Building Skill

Pernah dengar tentang salam semut?

Tahukah anda apa itu salam semut? Bagaimana ia berlaku?

Pelik, salam semut pun jadi hal yang kecoh ke?

 

Relax guys! Bukan kecoh tapi nak korang tahu yang salam semut ini ada kaitan dan fungsinya yang besar dalam melatih team building skill. Salam semut ini adalah satu contoh aktiviti team building yang selalu digunapakai dalam kebanyakan kem kepimpinan, kem motivasi dan yang seumpamanya di negara kita.

Fungsi aktiviti salam semut ini mudah sahaja. Bertujuan membina kesefahaman, menguatkan ikatan dan bermaafan bila ada berlaku kesalahan sepanjang bersama. Bukankah ia satu elemen yang penting dalam team building?

Seperti semut melagakan pipi akan menyebabkan interaksi dan persentuhan di antara individu dan komuniti, sekaligus menguatkan hubungan sesama sendiri

 

Haa…korang pernah nampak tak macam mana semut bersalam? Bila berlanggar dari arah yang berlainan, kan ke semut tu macam bercium seketika untuk beberapa saat? Kadang-kala kita nampak dari line yang dah terputus dan berterabur, lepas bersalam semut, semut-semut kecil tu berbaris semula dan masuk dalam barisan. Soleh dan comel sangat semut-semut tu. Korang soleh dan comel macam gitu tak lepas salam semut? 🙂

Antara lainnya, konsep salam semut ini juga penting dalam membina team building. Analoginya mudah. Berbalik semula kepada kisah semut kecil tadi. Semut takkan mampu membina sebuah busut semut yang besar, atau mengumpulkan makanan yang banyak dengan kapasiti seekor semut. Alahai, korang tengoklah sendiri besar manalah sangat perut semut dan badan seekor semut kecil kan? Namun, dengan kekuatan ribuan semut yang bersatu-padu, yang rajin, bertoleransi dan bersama-sama, semut-semut kecil tadi mampu membina apa yang dikatakan mustahil buat semut.

Ingat movie Disney pasal A Bug’s Life dan Antz? Kisah semut-semut kecil yang dibuli oleh sekumpulan belalang dan tentera semut yang sombong. Konsepnya mudah, bersatu padu dan bercerai roboh. Semut yang kecil tadi bersama-sama bergandingan bahu dan mewujudkan team building yang kuat mampu mengalahkan dan menghalau kumpulan belalang dan tentera semut yang kerek tadi.

So, apa yang korang boleh belajar dari team building dan salam semut ini? 5 benda guys:

1) Merendah diri dan bermaafan jika diri bersalah

2) Bersama-sama dalam apa juga keadaan

3) Rajin berinteraksi akan menjernihkan masalah

4) Sentiasa sequence dan bertoleransi

5) Sentiasa senyum dengan yang lain

 

Jangan lupa salam semut tau bila buat salah pada kawan dan sekeliling! 

Ingat semut, ingat salam semut! 

Klik disini untuk artikel seterusnya>>

Membina Formula Cs di dalam Team Building

Berada di zaman 4.0 yang segalanya sangat pantas bergerak dan dunia digital, manusia perlu membuat transformasi ilmu dan diri untuk mencapai perkembangan yang lebih progresif. Jack Ma dalam ucapan beliau acap kali menyebut mengenai kepentingan formula Cs untuk berdaya saing di dalam dunia 4.0 ini.

 

Apakah itu formula Cs?

  1. Communication – Komunikasi
  2. Collaboration, cooperation & coordination – Kerjasama atau team building
  3. Creativity – Daya kerja yang kreatif.
  4. Content – Isi yang ingin disampaikan
  5. Connection – Kemudahsampaian dan sambungan
  6. Context – Ruangan atau fokus yang disasarkan
  7. Construction – Pembinaan (sesuatu)
  8. Control – Kawalan dan seliaan
  9. Cost – Kos yang terlibat

 

Secara holistiknya, dapatlah kita fahami bahawa setiap satu elemen yang terdapat di dalam formula Cs in adalah saling berkait dan berhubung di antara satu sama lain. Misalnya elemen komunikasi yang memerlukan semua pihak berinteraksi di antara satu sama lain. Kita boleh melihat peranan sosial media seperti FB, IG, Whatsapp, Twitter dan lain-lain yang telah mengambil tugas telefon lekap kepada alat yang mudah alih dan lebih jauh kemudahsampaiannya. Namun begitu, di dalam budaya kerja dan etika korporat, komunikasi ini adalah elemen utama yang diperlukan dan dikuasai bagi membuat closing sales, mendapatakan projek dan sebagainya. Ini menunjukkan kebolehan berkomunikasi secara fizikal dan maya keduanya diperlukan dan amat penting.

 

Seterusnya kerjasama atau team building yang menjurus kepada inovatif dan pencapaian baru yang lebih pesat. Kepesatan dunia IT dan teknologi yang cepat berkembang dan berubah memerlukan tahap kreativiti yang tinggi yang sentiasa ditambahbaikkan dari masa ke semasa. Ini merujuk kepada keseluruhan kesatuan formula Cs yang perlu digemblengkan secara bersama-sama dan tidak boleh ditinggalkan secara berasingan.

 

Aplikasi formula Cs ini di dalam industri yang lain misalnya seperti industri pusat latihan dan rekreasi seperti di Asia Camp, 9 elemen Cs ini digunapakai di dalam keseluruhan modul latihan. Elemen-elemen ini diadaptasi dan diacu di dalam modul bagi melatih peserta memahami fungsi formula Cs secara lebih praktikal. Contoh-contoh aktiviti dan permainan yang terlibat memerlukan para peserta berdaya saing, berfikir secara lebih kritis dan kreatif, bersama-sama bertindak di dalam kumpulan atau mempunyai kemahiran team building yang baik di samping mampu merungkaikan kehendak content dan context yang diperlukan.

Kreativiti dan kepantasan memahami objektif (content) dan konteks permainan merupakan kemahiran yang sangat bernilai di era kini

 

Kerjasama atau team building yang baik diperlukan untuk memberikan solusi yang terbaik

Secara dasarya, manusia tidak akan mampu menguruskan alam dan seluruh kehidupannya dengan kapasiti sendiri atau seorang diri. Manusia memerlukan alam dan komuniti sekeliling untuk bergerak dan berkembang. Begitu juga dengan ruang lingkup 4.0 tersebut. Ia adalah satu ruangan atau void yang telah disediakan untuk digunapakai tetapi memerlukan kapasiti manusia yang memenuhi formula Cs ini untuk memajukannya. Enggan untuk melakukan transformasi menyebabkan kita akan ketinggalan dan mundur ke belakang.

Klik disini untuk artikel seterusnya>>

Kenali Saya – Satu Aktiviti Ice Breaking

Umum kita mengetahui aktiviti ice breaking adalah satu aktiviti pemecahan ice dan membuang rasa malu di kalangan peserta. Kebiasaannya dibuat di awal program, di hari pertama kem atau aktiviti awal selepas sesi pendaftaran atau taklimat selesai. Tujuan utama activiti ice breaking ini adalah bagi mewujudkan rasa relax, santai dan lebih mesra di kalangan ahli kumpulan dan sesama peserta umumnya.

Berikut merupakan contoh aktiviti ice breaking yang telah dilakukan di pusat latihan Asia Camp. Aktiviti ini dikenali sebagai  – kenalilah saya. Aktiviti ini mudah sekali kerana tidak memerlukan alatan khusus dan ruangan yang besar. Para peserta dihimpunkan di dalam satu bilik seminar dan dibiarkan duduk santai di dalam barisan mengikut kumpulan. Ini kerana bilangan peserta di dalam kumpulan ini tidak besar dan aktivitinya lebih bersifat tumpuan dan fokus kepada semangat setiakawan.

Para peserta diarahkan berdiri mengikut soalan yang diberikan

Setelah para peserta telah bersedia, jurulatih memberikan arahan untuk berdiri mengikut soalan yang diberikan. Berikut merupakan contoh soalan yang diberikan kepada peserta dalam aktiviti ice breaking pada kali ini.

  1. Pangkal nama mengikut huruf A, E, I, O, U
  2. Kategori umur mengikut bulan – bulan 4, 8 dan 12
  3. Pecahan lokasi rumah mengikut pekan – 10 pekan telah disenaraikan
  4. Pekerjaan ibu bapa
  5. Pemakaian jam tangan – kanan, kiri dan tiada jam
  6. Peserta paling tinggi di dalam kumpulan
  7. Peserta paling rendah / comel di dalam kumpulan
  8. Jenis pekerjaan impian di masa hadapan
  9. Jenis kasut yang dipakai – bertali, tidak bertali tapi berpelekat, selipar
  10. Warna kesukaan diri

Pada setiap soalan yang diberikan, jurulatih memberikan tugasan tambahan. Misalnya pada soalan pertama mengenai permulaan pangkah nama, peserta yang berdiri dikehendaki membuat salam kawan dan trademark diri sesama yang berdiri. Contoh lain pada soalan ketiga pula memerlukan peserta bersembang sesama sendiri dalam masa 2 minit mengenai pekan kecil mereka.

Awas! Jurulatih akan membuat semakan, menanyakan soalan tambahan dan memberikan penalti jika tidak mampu menjawabnya. Begitu juga pada soalan keenam mengenai ketinggian peserta. Setiap peserta dalam kumpulan soalan diberikan tugasan khas dan perlu membuat persembahan khusus mengenainya.

Tugasan tambahan dan penalti diberikan buat peserta untuk lebih bergiat aktif dan lincah

Aktiviti seperti ini sangat menyeronokkan dan jauh dari formaliti seperti memberikan formal speech dan pembentangan. Ia lebih berbentuk santai dan relax. Hujungnya, mood peserta di dalam bilik kelas ini bertukar kepada lebih fun, relax dan lembut. Tiada lagi kekok dan kaku. Inilah yang kita sasarkan untuk aktiviti ice breaking yakni memecahkan kekekokan peserta, kebosanan dan ketidakfokusan diri peserta terhadap program.

Apa yang pasti, adik-adik peserta masih tersenyum mengingatkan dirinya dikenakan penalti menari bersama pasangan dari kumpulan sebelah. Terus pecah ketawa di seluruh bilik kelas bila adik Deswari mengenakan tarian klasik India. Sangat mengujakan sekali!

Klik disini untuk artikel seterusnya>>

Explorace Antara Larian dan Tugasan

Kita biasa melihat di rancangan TV seperti di Amazing Race atau Explorace yang aktiviti explorace ini memerlukan para pemainnya berlari ke sana dan ke mari bagi menyiapkan aktiviti atau tugasan di setiap check point. Ada sesetengah check point yang diberikan melalui kawasan lumpur atau kawasan pertanian. Laluannya digabungkan dengan elemen tugasan seperti menaiki haiwan ternakan, menari dan berjumpa orang itu dan ini bagi mendapatkan hint seterusnya dan lain-lain. Apa yang pasti, aktiviti explorace yang biasa dihidangkan di TV menjurus kepada keseronokan melihat para pemain menyiapkan tugasan atau games yang ada di laluan checkpoint, dikenalkan penalti tugasan dan reaksi pemain apabila dikenakan pit-stop masa.

Adakah aktiviti explorace ini hanya sekadar larian dan menyiapkan tugasan di setiap check point semata-mata?

Inilah objektif yang kadangkala terlepas pandang oleh setiap peserta mahupun kita sebagai penonton di rumah. Aktiviti explorace ini lebih kepada membina team building sesama ahli, menguji kesabaran dan kekuatan mental serta fizikal ahli, membuktikan keazaman dan fokus peserta bahawa, nothing is impossible. Objektif lainnya juga ialah melihat kreativiti, inovasi dan pemikiran kritis pada setiap ahli dan kumpulan. Tugasan yang diberikan oleh jurulatih atau fasilitator merupakan gabungan aktiviti yang dipadukan bagi menguji ketahanan dan kreativiti para peserta.  

Tiada istilah tugasan berat mahupun remeh yang diberikan itu hanya sekadar suka-suka, ingin mengenakan atau melambatkan peserta. Setiap tugasan mahupun aktiviti yang diberikan mempunyai maksud, refleksi dan objektifnya yang tersendiri.

Sebagai contoh, dalam Tugasan 1 seperti gambar di bawah, setelah para peserta tiba di check point berkenaan mereka diwajibkan membuat ikatan kasih sahabat. Arahan yang diterima adalah, ikatan tangan yang dibuat haruslah kuat dan mampu menampung ahli yang lain tanpa mencecah kaki di tanah. Setiap peserta harus menjadi ahli yang didukung dan dilambung oleh ahli kumpulan yang lainnya.

Objektif tugasan di sini: melihat semangat setiakawan dan fokus dalam menyiapkan tugasan tanpa mengira warna kulit dan kelemahan diri rakan yang lain.

Tugasan 1: Menyiapkan tugasan ikatan kasih sahabat

Contoh lain seperti di Tugasan 2 memfokuskan objektif kepada kemajuan diri dan kebersamaan rakan yang lain dalam mendokong ahli kumpulan. Arahan yang diberikan di check point berkenaan memerlukan setiap peserta menceritakan kelemahan yang ada di dalam diri selama 1 minit. Ahli kumpulan yang lain perlulah take note dan mengingati serta maklum akan kelemahan diri yang ada pada ahli kumpulannya yang lain.

Aktiviti ini menguji keberanian peserta untuk membuka pekung diri dalam rangka memberikan ruang kepada ahli yang lain untuk turut sama-sama menguatkan diri setiap ahli.

Tugasan 2: Peserta sedang menyiapkan tugasan bertemakan – “berani itu awesome!”

Inilah objektif sebenar dalam aktiviti explorace. Ia bukanlah aktiviti sekadar suka-suka atau memenuhi masa lapang. Namun, aktiviti explorace ini berbalik kepada keyword asasnya yaitu – “EXPLORE” dan “RACE” yang membawa maksud mendalami kekuatan dan kelemahan diri dan berusaha meningkatkan diri ke arah yang lebih dan menjadi yang terbaik.

Klik disini untuk artikel seterusnya>>

Ikuti temubual pihak Asia Camp bersama wakil pelajar ke atas aktiviti sebegini.

Trust fall yang Mendebarkan

Trust fall merupakan salah satu aktiviti dalam modul rekreasi air yang sering digunapakai di Asia Camp. Trust fall lebih kepada latihan team building yang memfokuskan kepada keyakinan kepada rakan sekumpulan dan yakin diri. Kita biasa melihat aktiviti trust fall ini melibatkan sekumpulan ahli kumpulan menyambut rakan mereka yang menjatuhkan diri ke arah kumpulan untuk disambut. Aktiviti ini memerlukan ‘trustworthy’ dan percaya kepada ahli kumpulan dan yakin diri akan disambut.

Namun, aktiviti trust fall di Asia Camp adalah sedikit berbeza. Aktiviti trust fall di sini menggabungkan beberapa komponen lain yaitu (i) team building sesama rakan kumpulan atau partner dan (ii) water confident. Objektif utama modul trust fall ini adalah untuk membina dan meningkatkan self-confidence kepada aktiviti water confident.

Yakin diri atau self-confidence adalah penting kerana ia sangat mempengaruhi pilihan dan keputusan seseorang individual dalam mengharungi hidup. Dalam erti kata lain, self-confidence ini memberikan fungsi motivasi dengan menjadikannya sebagai suatu indikator untuk seseorang individual itu meneroka potensi diri sepenuhnya atau membiarkan sahaja potensi diri beku dan padam.

Di sinilah pentingnya aktiviti atau modul trust fall ini dalam membantu menggalakkan sifat-sifat kepimpinan di dalam diri peserta. Misalnya, sebelum terjunan peserta diarahkan bergandingan tangan dan berdiri sebelah menyebelah bersama partner atau rakan kumpulannya. Seterusnya, terjunan trust fall haruslah dilakukan secara serentak dan bersama-sama partner. Ini diikuti dengan aktiviti seterusnya yaitu menyusuri arus sungai bersama-sama partner dan melakukan aktiviti seterusnya yaitu river floating dan river crossing bersama partner.

Peserta dan partner berdiri dan bergandingan sebelum terjunan
Tahanan nafas dan membuat terjunan serentak ke dalam air
Peserta harus membuat terjunan cantik secara bersama-sama
Peserta masing-masing gembira kebasahan di dalam air

Komponen rakan partner di sini dilihat amat penting dalam membina karakter dan keyakinan diri kepada aktiviti water confident. Ini kerana, kita faham akan hukum alam bahawa setiap yang hidup dan khususnya manusia tidak akan mampu untuk hidup bersendirian. Kehadiran partner membawa erti kebersamaan, tidak ketinggalan dalam menghadapai kesusahan dan sifat bergantung harap, percaya dan yakin kepada pertolongan rakan sekumpulan. Secara umumnya, kehadiran partner membantu mengembangkan lagi bakat dan potensi diri setiap individu untuk terus ke hadapan.

Namun, apa yang pasti setiap peserta di Asia Camp yang membuat terjunan trust fall ini akan tersenyum puas dan gembira. Jika ditanya, mereka pasti segera menjawab untuk terus membuat terjunan untuk kesekian kali.

“ACTION IS A HIGH ROAD TO SELF-CONFIDENCE AND SELF-ESTEEM” – BRUCE LEE

Klik disini untuk artikel seterusnya>>