Pengurusan dan koordinasi yang baik membawa kepada kejayaan

Kepentingan Pengurusan dan Koordinasi Program

Pentingnya pengurusan dan koordinasi program yang baik pastinya membawa kepada kejayaan dan kepuasan yang maksima kepada pihak pengurusan dan juga pelanggan. Alhamdulillah dan syukur kepada Tuhan ke atas rezeki yang tidak terhingga. Seminggu dua yang lepas, bumi Asia Camp meriah dengan 4 program yang berjalan secara serentak. Kemeriahannya dirasai dengan kehadiran dari pelbagai organisasi seperti warga PKNS, warga dari Akademi Kemahiran Belia Golf, para pegawai SPRM dari unit Integriti dan adik-adik dari unit badan beruniform SK Antara Gapi.

Kebiasaanya, jika 4 program besar yang berjalan serentak sebegini dengan latar belakang pelanggan yang pelbagai seperti dari bidang korporat, jabatan dan pendidikan akan menyebabkan kucar-kacir dan sedikit huru-hara di pihak pengurusan kem atau pusat latihan. Namun, tidak bagi kami di Asia Camp. Kami yakin dengan pengurusan dan koordinasi yang baik segala urusan dan halangan dapat dilaksanakan dengan baik.

Di Asia Camp, kita mempunyai kepakaran pengurusan dan koordinasi yang efisien dalam menguruskan program-program besar yang berjalan serentak. Ini berjaya ditandatangani dengan kemampuan ruang yang luas, fasiliti yang mencukupi dan tenaga staff serta jurulatih yang bertauliah dan berpengalaman. Keberadaan hampir 300 peserta program pada minggu lepas merupakan satu cabaran bagi pihak pengurusan Asia Camp. Ianya bukanlah hal yang mudah, namun ia bukanlah sesuatu yang mustahil untuk diuruskan dan dijayakan.

Namun begitu, kata kunci pengurusan dan koordinasi yang terbaik adalah keseragaman arahan, makluman dan penyusunan program haruslah di tahap terbaik. Ini sangat penting dalam memastikan setiap peserta dan para pelanggan kami berada dalam keadaan selamat, selesa dan memuaskan.

Jom kita layan gambar-gambar berikut yang merupakan sebahagian dari program yang telah berjalan di Asia Camp pada kali yang lepas.

Warga PKNS sedang bertungkus-lumus menyiapkan masakan mereka dalam modul survival cooking

Warga PKNS sedang bertungkus-lumus menyiapkan masakan mereka dalam modul survival cooking

 

Sebahagian aktiviti dalam Explorace dan Outdoor Modul bagi para peserta Akademi Kemahiran Belia Golf

Sebahagian aktiviti dalam Explorace dan Outdoor Modul bagi para peserta Akademi Kemahiran Belia Golf

 

Para pegawai SPRM dalam sesi pagi berkawad dan senamrobik

Para pegawai SPRM dalam sesi pagi berkawad dan senamrobik

 

Para pelajar dari badan beruniform SK Antara Gapi yang baru tiba dan sekitar sesi taklimat

Para pelajar dari badan beruniform SK Antara Gapi yang baru tiba dan sekitar sesi taklimat

 

Di akhirnya, ini yang boleh kita simpulkan untuk memastikan sesebuah pusat latihan atau kem itu mampu untuk terus ‘survive’ dan berdaya saing:

1. Koordinasi yang terbaik – terhadap segala hal melibatkan arahan, info semasa, susunan tempat, tugasan staff dan perancangan modul dari masa ke semasa
2. Kesediaan dan kecekapan di setiap masa dan ketika.
3. ‘Awareness of goal oriented’ oleh setiap organisasi dan pelanggan sentiasa tersemat di jiwa dalam menjayakan program dan tugasan yang diberikan.

Untuk bacaan lagi, click di sini:

Kursus Pemantapan Pegawai Integriti SPRM Sektor Awam (KPPI)

RAMS : Risk Analysis & Management System

 

RAMS : Risk Analysis & Management System

SEMBANG-SEMBANG REKREASI
Assalamualaikum, slm sejahtera, slm rekreasi buat semua.

Akibat daripada beberapa accidents yg telah berlaku sebelum ini, permintaan daripada rakan-rakan dengan niat utk membendung kejadian2 yang tak diingini dari terus terjadi, serta kewujudan keperluan-keperluan tertentu yg mendesak…..sy wujudkan semula sesi khas tentang RAMS.

RAMS ini adalah 1 dokumen yg boleh diterima pakai bukan sahaja dalam mahkamah (sekiranya terjadi kes-kes perbicaraan), ianya juga boleh dijadikan salah satu bukti yang menunjukkan kita mematuhi tuntutan ISO 21101:2014 (ISO KHAS UTK ADVENTURE TOURISM). RAMS juga dikenalpasti sebagai salah satu komponen mandatori dlm penganjuran aktiviti-aktiviti lasak berdasarkan NATIONAL OCCUPATIONAL SKILL STANDARD (NOSS) UTK LAND & WATER BASED ADVENTURE TOUR GUIDING.

RAMS juga turut dimuatkan dalam SOP PELAKSANAAN AKTIVITI2 LASAK MELIBATKAN INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA. Paling terkini, RAMS telah dijadikan salah satu keperluan utama dan mandatori kepada mana2 adventure tourism companies yang memohon Persijilan MaTEX (MALAYSIA TOURISM EXCELLENCE BUSINESS CERTIFICATION) KHUSUSNYA DALAM KATEGORI ADVENTURE TOURISM.

Ada yg sememangnya dah tahu namun masih ada yg kurang arif berkenaan sistem pengurusan risiko ini. Jadi, pada sesi perkongsian kali ini sy akan memfokuskan penulisan sy kpd beberapa informasi penting berkaitan RAMS. Agak mustahil bagi sy utk terangkan secara terperinci menerusi medium ini, namun sy akan cuba sebaik mgkn utk ringkaskan isi2 pentingnya ya.

APA ITU RAMS?
RAMS ataupun nama panjangnya RISK ANALYSIS & MANAGEMENT SYSTEM, wujud dlm bentuk helaian borang atau sheet yg mana perlu dilengkapkan oleh pihak penganjur program SEBELUM sesuatu program tersebut dilaksanakan. IA MENGENALPASTI KESEMUA BENTUK RISIKO YG BERKEMUNGKINAN WUJUD, FAKTOR2 PENYEBAB SETIAP RISIKO TERSEBUT, STRATEGI UTK MEMINIMAKAN TERJADINYA RISIKO & MENETAPKAN TINDAKAN2 KEMEMASAN YG BERSESUAIAN. Hasil akhirnya adalah berbentuk 1 dokumen lengkap, yg mana memuatkan perincian perancangan pengurusan risiko secara bertulis / dicetak merangkumi elemen2 yg disebutkan di atas.

APA YG PERLU DIISI DLM RAMS?
Standardnya, RAMS telahpun menyediakan beberapa ruangan khas berdasarkan kelasifikasi2 tertentu (rujuk pics yg dilampirkan).
Dlm ruangan RISK, perkara yg perlu diisi/dikenalpasti ialah KESEMUA situasi buruk, insiden atau kemalangan yg boleh terjadi semasa pelaksanaan sesuatu aktiviti yg bakal kita anjurkan tersebut (baik yg serius ataupun x serius). Dgn kata lain, bagi jawapan kpd soalan ini – ”what are risks that could potentially happen during this activity?”.

Dlm ruangan CAUSAL FACTORS, isi ruangan tersebut dgn kenalpasti KESEMUA penyebab risiko yg boleh difikirkan berdasarkan 3 kategori utama – punca yg berkemungkinan disebabkan oleh PEOPLE (peserta, staf penganjuran or masyarakat sekeliling), EQUIPMENT (peralatan yg digunakan) & ENVIRONMENT (faktor2 ekologi, geografi serta masalah kesihatan yg berkaitan dgn environment tersebut).

Dlm ruangan RISK MGMT – NORMAL OPERATION, kenalpasti strategi utk mengatasi kesemua faktor2 penyebab yg telah kita isikan dlm ruangan CAUSAL FACTORS. Dgn kata lain, dapatkan jawapan2 bg soalan ini – “what can i reasonably & possibly do to stop the identified incidents & excidents from happening?”. Again, spesifikasikan input kita berdasarkan 3 kategori – people, equipment & environment.

Dlm ruangan RISK MGMT-EMERGENCY, tentukan KESEMUA tindakan yg sepatutnya dilakukan sekiranya risiko2 yg telah dikenalpasti tersebut berlaku juga. In other words, provide specific answers to this question – “what can i put in place so that I could deal with an emergency effectively?”

Dlm ruangan RELEVANT INDUSTRY STANDARD dan POLICY / GUIDELINES RECOMMENDED, nyatakan secara jelas apa shj existing SOP, guidelines or recommendations yg kita follow atau refer dari mana2 organisasi yg berkaitan dgn aktiviti yg bakal kita anjurkan. Perlu dipastikan yg kita secara betul & jujur follow setiap SOP, guidelines or recommendations yg telah kita nyatakan (bukan main tulis aje ye!)

Dlm ruangan SKILLS REQUIRED, kenalpasti secara spesifik SEGALA kemahiran yg diperlukan oleh staf penganjuran utk melaksanakan program dgn lancar, kemahiran tertentu bg mengurangkan terjadinya potential risks yg telah dikenalpasti serta kemahiran yg diperlukan dlm menangani situasi kecemasan (physically & psychologically).

Lastly, dlm ruangan FINAL DECISION, isikan nama org yg bertanggungjawab melengkapkan RAMS tersebut. Serahkan kpd seseorang yg lebih superior (seperti senior instructor, manager, pegawai atasan or individu2 yg berkelayakan utk verify & validate setiap apa jua info yg dimasukkan ke dlm RAMS tersebut). Seseorang yg lebih superior tersebut seterusnya bakal menentukan samaada aktiviti tersebut boleh dilaksanakan atau sebaliknya (berdasarkan info yg telah dilengkapkan di dlm RAMS) & memberikan komen2 yg bersesuaian utk tujuan penambahbaikan or penegasan. Simboliknya, perancangan pengurusan risiko berdasarkan RAMS ini bukanlah satu “one-man show” tapi setiap keputusan yg terlibat dilakukan secara kolektif & dinilai kewajarannya.

KENAPA PENTINGNYA RAMS NI?
Utk penganjur, ianya digunakan sebagai reference utama dlm aspek pengurusan risiko terhadap aktiviti yg bakal dijalankan dan ketika aktiviti sedang berlangsung. Sekiranya ia dilengkapkan dgn betul & terperinci, kecenderungan itu mengalami sesuatu situasi buruk atau kemalangan itu adalah sangat2 kecil kerana kita dh cover every possible angles kecuali kemalangan2 yg disebabkan oleh ACT OF GOD (court term for kejadian2 luar jangkaan yg terjadi secara tiba2 walaupun segala perancangan & persiapan risk mgmt telah dilakukan dgn teliti).

Dokumen ini boleh dijadikan salah satu bukti di mahkamah yg menunjukan bhw pihak penganjur sememangnya komited terhadap aspek2 risk mgmt dlm aktiviti yg dianjurkan & salah kaedah utk defend diri sendiri dari sebarang tindakan saman dari peserta (kalau ada).

Utk peserta lak, sekiranya anda berhasrat utk join apa jua aktiviti yg dianjurkan oleh mana2 penganjur ask them about RAMS ni. Sekiranya pihak penganjur tersebut mengatakan bahawa mereka ada dokumen ini (& telah diisikan dgn sempurna la), maka dont worry…pihak penganjur tersebut sememangnya professional & mmg menitikberatkan aspek keselamatan dlm penganjuran aktiviti mereka. Kalau rasa was2 or x percaya lagi, simple je….minta mereka tunjukkan dokumen RAMS yg telah mereka hasilkan. Walaupun RAMS ni dibuat bukan utk tujuan dibaca or being inspected by participants, tp mana2 organizer yg jujur & prihatin, xde masalah pun utk dorg reveal bg memberi lebih keyakinan kpd peserta program mereka.

So basiccally, tu la yg dpt dikongsikan secara ringkas ttg RAMS ni. Semoga sharing ni mampu memberikan sedikit manfaat kepada penganjur mahupun peserta dr aspek perancangan awal berkaitan pengurusan risiko dlm outdoor recreation & adventure activities. Muchas Gracias atas kesudian membaca.

 

Tulisan asal adalah penulisan bebas dan santai kepada penggiat rekreasi di ruangan Facebook oleh:

Tuan Mohamad Khairi Mohamad @Alwi

Direktori Pakar Industri Negara,
No. Siri Pendaftaran:- 780124035177),
Sektor HT 11-00 Hospitaliti & Pelancongam (Sub Sektor 11.3 Sukan & Rekreasi), Jabatan Pembangunan Kemahiran,
Kementerian Sumber Manusia.

Pensyarah Pengurusan Rekreasi,
Pusat Pengajian Pengurusan Pelancongan Hospitaliti & Acara,
Kolej Undang-undang Kerajaan & Pengajian Antarabangsa,
Universiti Utara Malaysia,
06010, Sintok, Kedah.

Click untuk article seterusnya.

Kursus Pemantapan Pegawai Integriti SPRM Sektor Awam (KPPI)

Alhamdulillah kini bumi Asia Camp sedang rancak dan ‘packed’ dek kehangatan dan sambutan menggalakkan dari pihak setempat dan agensi kerajaan di program pertandingan kawad kaki kadet polis pada Julai yang lepas. Pihak kami di Asia Camp kini menerima puluhan mesej dan ‘call’ baik dari agensi kerajaan mahupun pihak swasta bagi tempahan untuk mengadakan kursus kepimpinan, kursus team building, modul rekreasi dan sebagainya buat unit dan jabatan di organisasi masing-masing.

Baru-baru ini telah berlangsung kursus pemantapan pegawai dan kepimpinan bagi pegawai integriti sektor awam Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk tahun 2019. Hampir 100 orang peserta yang merupakan para pegawai integriti SPRM bagi sektor awam yang terpilih kini sedang berkampung di bumi Asia Camp selama 3hari 2malam yang telah diadakan pada 6hb sehingga 8hb Ogos 2019 yang lepas. Kursus pemantapan pegawai integriti SPRM ini telah dianjurkan dengan usahasama Akademi Pencegahan Rasuah Malaysia (MACA) melalui Pusat Pembangunan Integriti Korporat (CIDC).

 

Modul-modul yang dilaksanakan dalam kursus pemantapan pegawai integriti SPRM ini merangkumi 3 modul utama yaitu:

  • Penubuhan Unit Integriti Sektor Awam
  • Perundangan & Peraturan
  • Pematuhan & Pemantauan

 

Fokus dan objektif utama kursus pemantapan pegawai SPRM pada kali ini menyasarkan yang berikut;

  1. Di akhir kursus ini, peserta akan dapat mengenal pasti aspek-aspek dalam meningkatkan kredibiliti sebagai seorang pegawai di Unit Integriti Sektor Awam dari segi pengetahuan dan kemahiran dalm bidang pengurusan integrity dengan lebih berkesan.
  2. Peserta juga akan dapat meningkatkan kemahiran dan pengetahuan berkaitan Fungsi Teras Unit Integriti sepertiaman Arahan Pekeliling Perkhidmatan Bil. 6, Tahun 2013.
  3. Membolehkan pihak MACA dan CIDC membuat penilaian semula terhadap tahap kepimpinan pegawai yang terlibat bagi mengukuhkan program kepimpinan diri, kemantapan integriti dalam bekerja serta mengukur semula tahap komitmen, dedikasi dan ‘awareness’ etika pegawai semasa berhadapan dengan pelanggan.

 

Aktiviti pagi oleh para pegawai SPRM di pusat latihan

Para pegawai integriti SPRM sedang melakukan kawad padang

Disiplin dan mendengar arahan adalah amalan penting dalam membentuk integriti diri khususnya bagi penjawat sektor awam

Melalui kursus pemantapan pegawai SPRM ini adalah diharapkan pegawai-pegawai integriti yang bertugas kelak lebih berdedikasi dan mampu menjalankan tugas dengan penuh amanah dan bertanggungjawab mewakili pihak SPRM dan negara.

Kami di Asia Camp sesungguhnya merasa bertuah dapat bekerjasama dan berganding bahu dalam memberikan latihan dan pengukuhan etika bekerja ini kepada pihak SPRM dan seterusnya menyumbang kepada negara secara tidak langsung. Semoga kita sama-sama beroleh kejayaan di masa hadapan!

Click untuk article seterusnya>

Pengurusan dan koordinasi yang baik membawa kepada kejayaan

Himpunan Testimoni Peserta Asia Camp

Menguruskan kem dan menyampaikan modul-modul latihan dan rekreasi secara berkesan merupakan satu cabaran yang besar bagi pihak pengurusan kem. Namun begitu, feedback yang positif dan sambutan yang memberangsangkan dari para peserta, pihak AJK dan pengajur kem merupakan saguhati yang sangat berharga buat pihak pengurusan kem. Hal ini akan lebih mengujakan jika kem tersebut berjaya mengubah persepsi, sikap dan cara bertindak setiap individu yang menyertainya. Ikuti himpunan testimoni menarik dari para peserta kami sepanjang menertai program di Asia Camp ini.

Testimoni 1 – wakil AJK Program Eksplorasi Minda Remaja

“Kem yang terbaik pernah sertai, tempatnya bersih, selamat dan selesa. Asia Camp sangat besar dan mampu memuatkan 3 hingga 4 atau lebih program, dan tidak terasa terganggu langsung dengan program-program yang lainnya walaupun programnya berjalan serentak”. – Wakil AJK, PPRT Seri Pantai, Program Eksplorasi Minda Remaja.

“Permainan outdoor sangat terbaik! Permainan indoor pula sangat selesa!”

___________________________________________________________________________

Testimoni 2 – Pensyarah dari Kolej Komuniti Kuala Langat

“Pendapat saya mengenai Asia Camp ini ialah aktiviti-aktivitinya banyak yang menarik, harganya pun berpatutan dan pelajar pun banyak dapat belajar dan BEST lah!” – Puan Julia, Pensyarah Kolej Komuniti Kuala Langat

_____________________________________________________________________________

Testimoni 3 – Wakil peserta dari UPSI”

“Sepanjang program Survival Cooking ini, saya dapati kita sebagai manusia perlu menggunakan alam sekitar untuk teruskan hidup, walaupun barang tiada… kerana ia dapat tingkatkan lagi survival skill kita”. – Nurul Afiqah Hanafi, UPSI

_____________________________________________________________________________

Testimoni 4 – Wakil Persatuan Pandu Puteri Malaysia

“Ia merupakan pengalaman yang sangat berharga, kerana kita dapat belajar banyak benda di sini dan berjumpa dengan ramai kenalan baru. Saya dapat banyak pengalaman baru di sini dan saya suka untuk datang lagi ke sini semula” – Krishna, Ipoh

_____________________________________________________________________________

Testimoni 5 – Wakil pelajar dari Yaman

“Today we have water floating activity, we enjoyed our time and it was amazing experience dan really enjoy that” – Ali Asri, Yaman

_____________________________________________________________________________

Testimoni 6 – Wakil Institut Pertanian Malaysia Negeri Sabah

“…dapat memupuk sikap bekerjasama dan melahirkan seorang pemimpin yang bukan sahaja pandai mengarah tetapi juga turut melakukan aktiviti tersebut.” – Freddy Silagan, Institut Pertanian Malaysia Negeri Sabah

“tempat ini mempunyai tempat yang strategik, tempat ini mempunyai sungai yang begitu cantik dan banyak aktiviti lasak yang boleh dilakukan di sini.”

“dan fasilitator di sini semuanya terlatih dan mempunyai keyakinan diri yang tinggi dalam masa yang sama berkomitmen dalam membina pemimpin yang lebih baik.”

Testimoni yang lainnya adalah seperti berikut:

_____________________________________________________________________________

Secara keseluruhannya, para peserta sangat berpuas hati dengan aktiviti dan modul yang disediakan di Asia Camp di samping turut berasa selesa dan selamat sepanjang berada di sini. Inilah yang kami harapkan dari pihak pengurusan Asia Camp dengan memberikan 100% komitmen dalam memberikan nilai tambah kepada masyarakat dan negara.

Klik disini untuk artikel seterusnya>>

Terima kasih kerana terus menyokong dan memilih kami di Asia Camp!!! Untuk yang berminat mendapatkan tempahan dan sebut harga, sila hubungi pegawai kami seperti berikut:

Ciri-ciri Jurulatih Kem Yang Baik

Survival dan lestarinya sesebuah pusat latihan dan rekreasi seperti di Asia Camp tidak sahaja terletak kepada penyertaan ahli atau tempahan kem yang penuh di setiap bulan. Namun, ia turut terletak di bahu jurulatih kem serta seluruh staf yang bersama-sama menggemblengkan tenaga dalam menjayakan pusat latihan berkenaan.

Peranan jurulatih kem ini pastinya tidak mudah. Jurulatih kem merupakan individu yang bertanggungjawab dalam menguruskan perjalanan program, mengatur dan mengkoordinasikan strategi, mereka yang merangka modul-modul kem, mendidik dan melatih peserta dan juga para pelatih fasilitator di bawah jagaannya.  Jurulatih kem turut menggalas peranan merangsang dan memotivasikan pelatih dan peserta apabila menghadapi situasi ‘breakdown’ atau detik-detik kecemasan. Secara keseluruhannya, jurulatih kem merupakan ‘key main player’ dalam memastikan perjalanan program, kem, atau kursus yang diadakan di pusat latihan berkenaan berjalan lancar dan tidak bermasalah.

Jurulatih berperanan menjaga dan memastikan keseluruhan program berjalan dengan lancar

Berikut merupakan kemahiran asas yang perlu dikuasai sebagai jurulatih yang baik:

1)      Berdaya Aktif Secara Fizikal dan Mental

Ciri utama jurulatih ini bersifat ketua yang berkemampuan memimpin satu kumpulan yang besar. Jurulatih perlu mempunyai ketahanan fizikal yang kuat, kemampuan berfikir dan bertindak secara cepat selain cerdas dan aktif. Jurulatih yang berkesan ialah mereka yang telah melalui pelbagai pengalaman dan ini digunakan bagi membantu anak didik dan peserta di bawah jagaannya.

2)      Berpengetahuan Luas

Jurulatih yang baik juga adalah mereka yang mengetahui banyak hal berkaitan pelatihan dan peraturan-peraturan di kem. Ini meliputi peraturan keselamatan, prosedur permainan, tatacara dan teknik menguruskan setiap modul yang berbeza, dan berpengalaman dalam menguruskan crowd peserta dan kumpulan-kumpulan besar.  

3)      Mempunyai Dorongan dan Motivasi yang Tinggi

Ciri lain juga memfokuskan jurulatih yang mempunyai sasaran berorientasikan objektif pencapaian. Sebagai contoh, kemampuan dalam menilai dan bertindak dalam situasi kecemasan memerlukan jurulatih bersifat kreatif, berfikiran terbuka, mampu membuat keputusan yang cepat dan jitu. Jurulatih berpandangan jauh dan segera bertindak untuk menghasilkan sesuatu yang berkesan dan praktikal dengan situasi semasa.

4)      Penyabar dan Komitmen Emosi yang Kuat

Ciri terakhir yang perlu ada ialah mempunyai tahap kesabaran yang tinggi. Mendidik, melatih dan menjaga crowd peserta yang ramai dalam fokus bidang yang berbeza bukanlah suatu kerja yang mudah. Kerenah dan ragam setiap individu/peserta dalam keadaan apa sekalipun merupakan satu cabaran yang besar kepada jurulatih. Ini kerana jurulatih berhadapan dengan potensi diri individu yang berbeza. Oleh yang demikian, tatacara dan tindak balas jurulatih juga mampu menjadi push atau pull factor kepada peningkatan diri yang lebih baik mahupun sebaliknya.

Jurulatih yang baik mampu mengawal crowd dan memotivasikan ahlinya

Benarlah kata-kata orang bijak pandai, semua orang boleh menjadi ketua, namun untuk memimpin dan menjadi ketua yang baik, ditambah pula untuk dihormati oleh ahlinya merupakan suatu perkara yang susah. Namun, ia bukanlah mustahil.

Inilah kualiti pemimpin yang dilihat dan diutamakan oleh kami di Asia Camp. Kemampuan dan kualiti kepimpinan itu turut dititikberatkan berdasarkan pemilihan jurulatih kem yang terbaik untuk para peserta.

Ikuti inside story pengalaman para jurulatih kami di sini:

https://asiacamp.my/kem-pelajar-menaburkan-budi-menyebarkan-bakti/
https://asiacamp.my/kem-motivasi-pelajar-siri-2/
https://asiacamp.my/kem-pelajar-kelantan-siri-3/

Team Building In the Workplace

The success of any organization depends on how its members communicate and handle tasks together. Clearly, teamwork is an important part of any organization as they share information, motivate, and help make better decisions.

Supportive team make people success

Studies show that complex problems are best solved by teams of three, four, or five, compared to people who deal with the same problems alone. In fact, high performing individuals are also unable to match those who work in groups.

An organization must have employees of all kinds. Individual creative ability often leads to the best results when put together. When each of these skills is incorporated into a brainstorming session, the team can generate shared creativity and increase the chances of finding the best solution.

It is this creativity that will lead to new ideas to stay competitive and relevant. Without innovation, organizations are lagging behind their competitors. Large IT companies like Apple, Microsoft, and Facebook can stay on top of it by balancing talented and team workers and forming their own Creative Team.

As with any insurance organization, their agents often encounter customers or problematic products. Instead of dizzying thinkers themselves, their agents often hold meetings to share and think together to solve them. As a result, their sales strategy is growing.

Fortunately, I believe with the cooperation in the workplace, all the workers in this country, both civil servants and the private sector, can think outside the box. And the result will surely have a very positive impact on the country’s progress and the well-being of the people.

In the world of work, we get new assignments almost every day. For those who are skilled, peanuts. However, for new or less-skilled workers it will often fail to meet the deadline and quality of work required when working alone. Instead, working as a team allows them to support and help each other. In fact, it makes them more productive.

In addition to getting physical support, working in groups will also provide employee moral support. When faced with personal problems, workers often fall apart before work is completed due a lack of moral support. Especially in the field of sales such as insurance, they always get rejected by customers. So they need moral support to stay positive.

https://www.youtube.com/watch?v=RZtqF-uDNT0
Go outdoor team building program will make team building process run smooth

When working in a team, employees generally receive more praise than work alone, so they feel like they are contributing something special and recognized and uplifting. So lighten your mouth to say ‘good’ or ‘nice’ to your subordinates and colleagues.

In addition, by working in a team, employees develop a sense of belonging and commitment to each other in achieving common goals. Then, their work performance will improve together and make the organization successful. As a result, whether we are at home, at school, or at work, we will always have difficulty doing something. But don’t give up, you can ask someone else’s help. Just like a car with four tires, you also need support from others to get ahead. So try to work with the team instead of having to work alone.

Click here for next article>

Team Building Process

Team building need process. People comes with different experience before they come to team. It is good practice for a team to undergoes the process in order to make team success.

Involving all team members in meetings and activities is necessary to build and foster good teamwork and team spirit. It is often the case in some cases where only the highest chairperson of committee discusses and make decisions on matters.

This is not always a good idea for the overall development of a team or organization. Therefore, it is the responsibility of all to strive to create a conducive environment in which all team members feel called to engage directly in all matters and activities.

There are several ways you can do this in an effort to engage all members of this team. The first is that the team leader can ask questions publicly such as “Is this a good way for our team?” This will inevitably cause team members to reflexively respond to their views.

The second way is that a leader can continue to pass the question on to another member if the first member in question fails to respond. But the key here, once the first member has answered the question, is to return the original question to the first member. This method is very effective in ensuring that all members’ voices are heard.

Involving all members in activities such as “warm up” and Ice Breaking exercises is also one of the most frequently used methods in her Asia Camp motivational camp. During this activity coaches and educators will try to avoid a win-lose situation instead of introducing a win-win situation.

The conclusions and results of these discussions and activities should be stated briefly and clearly to all team members. If necessary, a team leader should repeat important statements and instructions that the team member must follow.

The definitive goal is the starting point for success

W. Clement Stone


A few handy tips for team leaders as you engage in activities that involve all team members, making sure that eye contact is appropriate and always try to incorporate light jokes so that team members do not feel clumsy. As such, group co-operation is certainly achievable.

Click here for next article>

Types of Team Building Games

https://www.youtube.com/watch?v=wYQUx2XI-mo
Various activities of team building at AsiaCamp

Here are 5 types of team building games for the Company:

1. Breakthrough Together

This game can inspire you to fill out the company’s outdoor team building and how fun it is to play. The way to play it is that each group is 10-40 people. Each person should transfer the element inside the tank into another place. The team building  game requires full balance, focus and concentration so that the bottle above does not fall off. For the group that succeeded and did not drop the bottle it was considered a winner. The purpose of the game is to practice balance, learn to interact, learn to focus, and learn to balance your thoughts and opinions.

2. The Human Bridge

In a team building’s game of human bridges using webbing rope media, coloured balls, gallons, plates, and bamboo. The number of participants will be from 6- 20 people, each of which will be given a bamboo 80 cm in length and the bamboo will be arranged to resemble a bridge. One of the group members climbed the bamboo bridge without falling to pick up the ball at the finish line. By the foot of the participant, the foot of the bridge cannot reach the ground while the bridge continues to reach the finish line. The purpose of the game is to train physical strength, concentration, responsibility, and cooperation.

3. Time Bomb

The lakeside Time Bomb’s natural imagery is one of the team building games in outbound activity. The game is quite interesting using the media of balloons, ropes, and balls. The way to play it is that each group of 7-13 people, each group will get one strap already attached to a pipe. And on the pipe, there is a football that is carried to the finish without falling. If the ball drops then it will be restored from the start. The purpose of the game is to train cooperation, focus and patience

4. Find the Gold Ball

This team building game is unique, as is the way in which each group will designate one person from the group. However, the participant is blindfolded and the other member directs the blindfolded participant to pick up a gold coloured ball that has been circulated in the box bound. The aim of the game is to be honest, to trust your friends, to listen to your friends’ opinions and instructions.

5. Robot A

Robot A is a game played by a team of around 5-8 people. This game can be played both by teens and adults. With bamboo media and ropes tied in 5 angles until they form the letter A or Robot A. Above is someone who has the task of balancing the game. The way to play this game is that for the team that successfully moves robot A to the finish line first, he is the winner. This game requires a larger area such as a field. This activity is useful for training people to make decisions, trusting friends and working together.

Click here for next article>

MELIBATKAN SEMUA AHLI ASAS KERJASAMA DALAM PASUKAN

Melibatkan semua ahli pasukan dalam sesuatu mesyuarat dan aktiviti adalah perlu untuk membentuk dan memupuk kerjasama dan semangat berpasukan yang baik. Seringkali terjadi dalam sesetengah keadaan di mana hanya Pengerusi Persatuan dan Ahli Jawatan Kuasa (AJK) yang tertinggi sahaja membicangkan diskusi dan membuat keputusan dalam sesuatu perkara.

Hal ini sebenarnya tidak elok untuk perkembangan menyeluruh sesebuah pasukan atau organisasi. Oleh yang demikian, menjadi tanggungjawab semua untuk berusaha mewujudkan suasana kondusif di mana semua ahli pasukan merasa terpanggil untuk melibatkan diri secara langsung dalam semua hal dan aktiviti.

Terdapat beberapa cara yang boleh dilakukan dalam usaha untuk melibatkan semua ahli pasukan ini. Yang pertama adalah ketua pasukan boleh menanya soalan secara terbuka seperti “Adakah cara ini bagus untuk pasukan kita?” Ini secara tidak lansung akan membuatkan ahli pasukan bertindak balas secara refleks dalam memberikan pandangan jujur mereka.

Cara yang kedua pula adalah seorang ketua boleh terus mengalihkan soalan tersebut kepada ahli yang lain sekiranya ahli pertama yang ditanya tadi gagal memberikan sebarang respons. Namun kuncinya di sini, setelah soalan tadi dijawab oleh ahli yang pertama, pulangkan semula soalan awal tadi kepada ahli yang pertama. Kaedah ini sangat berkesan dalam usaha untuk memastikan suara semua ahli didengar.

Melibatkan semua ahli dalam aktiviti seperti latihan  “memanaskan badan” dan Ice Breaking juga adalah salah satu kaedah yang sering digunakan dalam kem motivasi dia Asia Camp. Semasa aktiviti ini para jurulatih dan tenaga pengajar akan cuba untuk mengelakkan situasi menang-kalah sebaliknya memperkenalkan situasi menang-menang.

Rumusan dan hasil daripada perbincangan dan aktiviti yang diadakan ini pula hendaklah dinyatakan secara ringkas dan jelas kepada semua ahli pasukan. Jika perlu, seseorang ketua pasukan hendaklah mengulangi kenyataan-kenyataan dan arahan-arahan yang penting yang perlu diikuti oleh ahli pasukan.

Tujuan yang pasti adalah titik permulaan kejayaan – W. Clement Stone

Sedikit tips berguna untuk para ketua pasukan semasa anda menjalankan aktiviti yang melibatkan semua ahli pasukan, pastikan eye contact adalah sesuai dan sentiasa cuba untuk menyelitkan jenaka ringan supaya ahli pasukan tidak merasa kekok. Justeru, kerjasama kumpulan pasti akan dapat dicapai.

Tekan di sini untuk artikel seterusnya>