Artical, Camp, sembang santai rekreasi

6 AKTIVITI OUTDOOR PALING BEST MESTI DICUBA DI ASIA CAMP! (Siri 1)

Hi semua!

Menghampiri akhir bulan Ogos bermakna kita kian mendekati cuti panjang hujung tahun. Nak mencari tempat best untuk aktiviti outdoor yang mind blowing? Bosan dengan aktiviti outdoor larian biasa keliling di tasik? Mahukan sesuatu yang baru yang lebih refreshing dan wow?

Ini 6 aktiviti outdoor yang boleh anda dapati di Asia Camp. Terbuka dan sesuai untuk semua. Boleh digunapakai untuk kursus-kursus corporate, jabatan, program sekolah atau kem badan beruniform ataupun santai-santai hujung minggu berkumpulan dengan 4-5 ahli keluarga.

 

1) Trustfall yang awesome

Mudah sahaja aktiviti outdoor ini. Biasa dibuat di dalam kumpulan 1 ke 2 orang. Yakin diri, pegang kawan sebelah dan jump ke dalam air dengan membelakangkan badan. Alah, ala-ala orang nak sambut korang tapi ini air yang sambut. Sangat awesome sebab menguji kekentalan diri. Ada berani?

Trustfall yang test adrenalin untuk percaya diri dan air di belakang anda tu

 

2) Water rafting

Dari mula aktiviti outdoor ni lagi dah mencabar. Tak perlu korang berlari pusing tasik untuk keluarkan peluh. Cukup untuk perahkan keringat dan lelemaks korang dengan mengikat batang-batang buluh dengan tong rakit. Penat ooo…tak kena ikatan, mahu stress 100 tahun!

Next, yang lagi best ialah bila dah dalam air nak paddling dan gerakkan rakit ke destinasi yang nak dituju. Mahu nangis kalau tak cukup orang. Ke depan ke belakang pun boleh jadi huru-hara tau! Jadinya, angkut kawan korang ramai-ramai untuk main aktiviti outdoor yang ini ok. Dijamin best dan memang fun sepanjang aktiviti. Cayalah!

Kerja mengikat rakit pun perlukan skill dan itu sahaja dah berpeluh satu badan!

Ramai ok! Baru thrill!

 

3) Survival Cooking

Aktiviti outdoor yang ini pun boleh tahan best. Senang nak faham, aktiviti ini macam mini camp. Tapi korang hanya fokus pada 1 sesi sahaja yaitu korang kena memasak dengan bahan yang sangat limited. Ala-ala siri Survival yang viral suatu masa dulu tu. Kalau tak pandai masak, haa duduklah diam-diam di situ tunggu hujan, tak pun pandailah cari pisang ke buah hutan apa ke untuk makan. Jadinya, survival cooking ni aktiviti outdoor yang test korang boleh survive ke tak. Gitu.

Nak makan nasi ayam penyet ni ke nak berlapar je??

Klik disini untuk artikel seterusnya>>

Best tak aktiviti outdoor macam gini? Nak lagi???

Click di sini :

Youtube Channel:  https://www.youtube.com/channel/UCC3N1d8M6gAm9_XjsPBwvLA/videos?pbjreload=10

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *