Artical, Camp, Hobbies, Kem Latihan & Rekreasi

PENGALAMAN RAPID SHOOTING DI ASIA CAMP TAMAN NEGARA JERANTUT PAHANG

Rapid shooting adalah satu aktiviti yang sering menjadi pilihan para pengunjung yang berkunjung ke Asia Camp Taman Negara, Jerantut, Pahang. Ia adalah satu aktiviti di mana semua peserta program akan menaiki sampan sambil menikmati pemandangan indah sepanjang menelusuri sungai tersebut.

Para peserta akan berkumpul terlebih dahulu di tebing sungai sebelum mereka bersama-sama menaiki bot panjang yang disediakan oleh pihak Asia Camp di Taman Negara, Jerantut Pahang ini. Setelah semua peserta menaiki bot panjang ini maka, pemandu bot akan mula menghidupkan enjin dan mengemudi. Perasaan teruja para peserta akan dapat dilihat semasa enjin bot mula dihidupkan.

Jelas sekali, meraka tidak sabar untuk merasai pengalaman rapid shooting ini. Masing-masing mula bersedia mengeluarkan gadjet seperti telefon pintar atau kamera digital supaya tidak terlepas untuk merakam atau menangkap foto-foto menarik sepanjang menelusuri anak sungai.

 

Merasai deruan air sungai yang berombak kecil di bawah bot panjang adalah salah satu kaedah terapi yang menenangkan jiwa dan memberi ketenangan minda. Selain berpeluang menikmati pemandangan di tebing-tebing sungai yang penuh dengan kejutan seperti melihat monyet memetik buah misalnya, para peserta juga disajikan dengan pemandangan hijau tumbuh-tumbuhan sungai yang tidak boleh dinikmati dalam kesibukan di kota raya.

Justeru, aktiviti rapid shooting ini adalah salah satu aktiviti yang perlu dirasai oleh semua peserta kem atau pengujung yang berkunjung ke Asia Camp Taman Negara Jerantut, Pahang ini. Salah satu pemandangan menarik yang sering menjadi pilihan pengunjung untuk mengabadikan kenangan dalam foto adalah pemandangan di tebing Sungai Ulu Tembeling di mana terdapat batu-batu besar yang berkumpul seakan membentuk daratan.

Aktiviti sebegini bukan sahaja sesuai untuk peserta kem, malah turut sesuai untuk dijadikan pilihan sebagai aktiviti keluarga semasa membawa keluarga anda bercuti di sini. Lebih-lebih lagi, di Asia Camp Taman Negara Jerantut Pahang ini turut menyediakan Private Chalet untuk keselesaan pengunjung yang mengutamakan privasi.

Sunyi sepi malam yang kelam,

Mujurlah lilin tetap dibawa,

Sungai Pahang khazanah alam,

Menyusuri sungai tenangkan jiwa.

Lawati laman web AsiaCamp resort untuk info lanjut : https://tamannegara2u.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *