PERHATIAN kepada ibu dan bapa kepada anak-anak yang masih sekolah…

ANAK-ANAK TAK TAU NAK BUAT APA CUTI SEKOLAH?

✓ Pening tengok anak- anak seharian tidur di rumah?

✓ Masih harapkan ibubapa cuci pinggan dan basuh baju dan Kasut?

✓ Kurang rasa sukarela membersihkan kereta dan rumah terutama Bila anak banyak masa?

✓ Time cuti sekolah lagi pening dari sekolah, tak tau anak pergi ke mana. Ke cc, balik lewat?

KAMI SEDIA BANTU ANDA..

Apa yang anak-anak anda akan dapat?

  • Jangan terkejut, sini bukan kelas2 Ceramah semata2, banyak kelas megajar peserta pengalaman. Basuh baju sendiri, kemas katil sendiri, ada masa perlu masak sendiri(2 sesi)!
  • Aktiviti kerohanian. Mengenali wudhu yang sempurna dan maksud bacaan dalam solat.Solat jemaah diwajibkan disini. Setiap solat jemaah, akan ada peserta sendiri menyampaikan tazkirah ringkas,jum gilap bakat dakwah anak2 kita
  • Bukan sekadar outdoor,  di dalam kompas kami ajar kan arah pandu kiblat. kt dalam flying fox ajarkan keyakinan diri. Di dalam masakan rimba kami ajar erti “lainsyakartum laazidannakum”
  • ibu bapa mana yang tak mahukan anak menguruskan mereka. allahuakbar mereka., kami sedia ajarkan pengurusan jenazah dan solat jenazah. Supaya mereka lebih yakin mengendalikan jenazah. Slot ini bukan lah untuk mengajar  anak-anak supaya mahir, cukup sebagai kesedaran bahawa memberi khidmat kepada ibu bapa sehingga ke akhir hayat merupakan suatu bakti menunjuklan kasih sayang anak kepada ibu bapa.
  • Ilmu-Ilmu survival di rumah diajar, bagaimana melakukan cpr, bagaimana menyelamat (bantu mula) di rumah jika terluka atau pengsan, bagaimana melawan kebakaran di dapur.

Siapa PAPA BOB?

“Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, Nama saya Rohaizan bin Ismail. Dalam dunia traning, saya lebih dikenali sebagai Papa Bob.  Saya merupakan teraju utama Rebutia Corporation Sdn. Bhd. sebagai Pengarah Urusan dan Perunding Motivasi Utama.

Kerjaya saya bermula sebagai Eksekutif Pentadbiran Qaid Corporation Sdn. Bhd. di Skudai, Johor selepas menamatkan pengajian di Universiti Teknologi Malaysia di dalam bidang kejuruteraan Kimia. Di peringkat Universiti, beliau bergiat aktif dengan program kemasyarakatan dengan terlibat secara langsung sebagai timbalan Presiden Kelab Kaunseling dan Kerjaya dan Timbalan Penyelaras PRS UTM.
Pengalaman mengendalikan program motivasi, khidmat masyarakat, TOT, bimbingan kerjaya, kepimpinan, latihan korporat semasa menjadi pelajar, akhirnya membuatkan saya beralih bidang secara tetap apabila memulakan kerjaya pada tahun 2000. Pada Julai 2001 sehingga 2007, saya berhijrah ke Kuala Lumpur dengan menyertai syarikat Rebutia Learning Centre Sdn. Bhd. dan diberi kepercayaan untuk memegang beberapa jawatan penting sebagai Penolong Pengurus, Pengurus Pentadbiran, Pengurus Pemasaran, Pengurus Kem, Pengurus Projek dan juga sebagai Perunding Latihan.

Pada masa yang sama, saya turut dilantik sebagai Jurulatih jemputan di NMS Top Consultant Sdn. Bhd yang terletak di Shah Alam, Selangor dan di Focus Learning Consulting Sdn. Bhd di Kelana Jaya, Selangor.

Saya sempat mengikuti kursus ‘Training Of Trainers’ (TOT) dan ‘Development of Human Capital (Trends and Learning Option)’. Bagi memberi fokus pada perundingan dan pembangunan kemanusiaan, saya menubuhkan Rebutia Corporation Sdn. Bhd. (RCORP) yang mana sehingga kini telah mula di kenali di seluruh Malaysia dan Singapura.

Saya merupakan ‘practitioner’ untuk Inner Self Power basic and advance dan S.E.F.T. juga MIND POWER bersama navigator otak kanan. Sektor korporat saya banyak mengendalikan latihan antaranya FELCRA BERHAD, Pejabat Tanah dan Galian, Selangor, Jabatan Kebajikan Masyarakat, Sekretariat Malaysia Prihatin, PROSTAR MALAYSIA dan beberapa syarikat swasta.
Sektor pendidikan pula antaranya UIA, UITM, UTM, UKM, USIM, KPTM, UTHM, POLITEKNIK, KOLEJ KOMUNITI, UMT, Sekolah Berasrama Penuh (SBP dan SBPI), MRSM, Sekolah Harian Menengah dan Rendah, Sekolah Antarabangsa, Sekolah Swasta, Madrasah Wak Tanjong dan Madrasah Al-Irsyad Al-Islamiyah, Singapura.

Saya juga pernah dilantik mengendalikan kursus SPIES untuk Negeri Selangor bersama Kolej Universiti Islam Selangor

Fokus saya di dalam bidang latihan pula meliputi motivasi, kemahiran kepimpinan, kemahiran belajar dan pembangunan kemanusiaan

PERINGATAN

Jangan tersilap kursus. Ini bukan semata-mata program datang dan balik kelas. Ini program realiti kehidupan ingin melihat anak-anak lebih berjiwa besar. jangan hantar peserta jika tidak mahu lihat:

✓ Peserta berdikari sapu lantai asrama sendiri, bersihkan katil dan almari sendiri.

✓ Peserta berdisiplin membersihkan toilet sendiri

✓ Peserta mendapat jurulatih yang tegas dan bertanggungjawab menjaga keselamatan peserta

✓Peserta diajar sikap sukarela masuk ke dapur kem, membantu menyiapkan makanan untuk peserta lain.

BERAPA HARI PROGRAM INI ??

Bukan 3 hari 2 malam

Bukan 4 hari 3 malam

Bukan 5 hari 4 malam

TAPI 6 HARI 5 MALAM

Tahukah anda, anak2 kecil diluar negara dihantar ke kem supaya mereka dilatih berdikari dan berjiwa kental. Lebih lama anak berada di suasana kem, lebih kuat kesedaran Dan impak dalam diri.

ATURCARA KEM MAAF KATEGORI A

MACAM MANA NAK JOIN?

Daftar sekarang! cuma perlu bayar deposit sebanyak RM 200 sahaja.

MAYBANK:
Asia Camp Sdn. Bhd.
No akaun:
564221641261

Perlukan bantuan pendaftaran? Sila hubungi kami di talian berikut..

Hotline

016-3244456 | 019-2844456 | 016-5264456